Herman fik stjålet sin cykel. 3 måneder senere fandt den hjem.

Artikel

Herman fik stjålet sin cykel. 3 måneder senere fandt den hjem.

Herman troede at hans cykel var mistet for al tid. Han havde glemt alt om cykeltyveriet - men en dag modtager han et uventet opkald.

Orlando Diggs
11 Jan 2022
5 min read

22-årige Herman fra Aarhus er en morgen klar til sin vanlige cykeltur mod sin praktikplads.

Der møder ham imidlertid et kedeligt syn foran hans opgang. I løbet af natten har cykeltyve været på færde, og hans metalgrønne Avenue er forsvundet.

“Jeg blev decideret chokeret”, fortæller Herman. “Det er jo en følelse af både frustration og opgivenhed, som rammer en. Cyklen var mit primære transportmiddel, som jeg brugte hver eneste dag”.

Herman troede, at cyklen kunne stå fredeligt foran opgangen: “Den var monteret med en meget kraftig lås. Det må have krævet en stærk vinkelsliber at skære den fri”.

Herman leder efter cyklen i sit nabolag men må erkende, at den ikke er til at finde. “På det tidspunkt tænker jeg, at den ser jeg aldrig igen, og at jeg lige så godt kan bruge min energi et andet sted. Jeg melder den faktisk ikke engang stjålet ved politiet af samme årsag. Jeg har både venner og familie, der har fået stjålet deres cykler, og jeg har aldrig hørt om et eksempel, hvor cyklen er kommet retur."

Herman opgiver altså at forsøge at få sin cykel tilbage, og som månederne går, lægger han cykeltyveriet bag sig.

Men pludselig en dag sker der noget uventet. “Jeg er ude at køre og pludselig får jeg et opkald fra et nummer, jeg ikke kender. Personen introducerer sig som værende fra Bikekey og spørger mig, om jeg mangler en grøn Avenue cykel. Jeg svarer selvfølgelig ja, hvorefter vedkommende fortæller, at de ved hvor min cykel befinder sig!”.

Herman modtog et opkald fra Bikekey der sendte ham til Sinding. Se hele historien i videoen her.

50 kilometer fra Aarhus har Emil fra Sinding undret sig over, at der længe har stået to cykler ved det lokale forsamlingshus. Ved nærmere inspektion viser det sig, at den ene af cyklerne har en cykelnummerplade fra Bikekey påsat. Da Emil scanner QR-koden på mærkatet, bliver han ledt videre til Bikekey og får mulighed for at skrive til ejeren af cyklen.  For en sikkerheds skyld vælger Bikekey også at kontakte Herman og kan hermed give ham den helt nøjagtige lokation på hans stjålne cykel.

“Jeg bliver decideret målløs”, forklarer Herman. "Det er jo følelsen af at have vundet i lotto”. Med et link til cyklens nøjagtige placering kan Herman sætte kursen mod forsamlingshuset i Sinding - og kort efter har han sin cykel i hænderne.

”Hele oplevelsen var jo bare surrealistisk. Bare det at modtage et opkald og så få et link til cyklens lokation var så simpelt, som det overhovedet kunne være. Det ville jeg aldrig have forestillet mig kunne ske”. Herman fortsætter: “Det har virkelig været fedt selv at opleve, hvilken forskel Bikekey kan gøre. Der er jo uden tvivl mange hjælpsomme mennesker derude, der ligesom Emil vil bruge et par minutter på at scanne en QR kode på en efterladt cykel og skrive en besked, hvis de bare havde muligheden. Vi har jo nogle helt åbenlyse problemer med cykeltyveri i Danmark, så det er fedt at opleve, at nogen rent faktisk prøver at gøre noget”.

“Det er jo helt tydeligt, at en stor del af de cykler, der står parkeret rundt omkring i Aarhus er efterladte. Det er et kæmpe irritationsmoment i hverdagen, at det skal være så vanskeligt at parkere sin cykel. Det kunne være fedt, hvis nogle af de mange cykler kom tilbage til deres ejere og dermed også lettede cykel-infrastrukturen”.

Til spørgsmålet om Herman vil anbefale Bikekey til andre, falder svaret da også prompte: “Ja det er fuldstændigt sikkert. Jeg har allerede fået både familie og venner overbevist. Det er jo helt åbenlyst, at man burde have det på sin cykel, så den altid kan komme tilbage til sin ejer."

Herman har takket været Bikekey kunne få sin Avenue cykel tilbage!

Del vores indlæg med dit netværk
Orlando Diggs
11 Jan 2022
5 min read